Thaiboxningsarenor

Thaiboxningsarenor i Bangkok.

Runt om i Thailand finns det en mängd olika thiaboxningsarenor. I Bangkok, Thailands huvudstad, hittar man flest arenor och det är också där som de bästa thaiboxarna tävlar för att ta sig till den högsta toppen. I Bangkok finns det framförallt två arenor som är lite större än de andra. Det är Lumpinnee stadium och Rajadamnern Stadium.

Lumpinee Stadium i Bangkok.

Lumpinee Stadium är en av de mest kända boxningsarenorna i världen. I December 1956 öppnades arenan med siktet inställt på att marknadsföra Thaiboxningen inte bara i Thailand utan också utomlands. Lumpinee är välkänt utomlands genom att de uppmuntrar faranger att tävla där.

Arenan drivs av the Royal Thai Army. För tillfället finns det 11 initiativtagare som har ansvar för att hitta utmanare till olika tävlare. Reglerna för att tävla på Lumpinee Stadium är att man ska väga mer än 45.5 kg, vara över 15 år och det vår inte vara mer än 2.5 kg mellan boxarna. Däremot är det inte tillåtet för tjejer att tävla på Lumpinee stadium.

Idag kostar en biljett till matcherna på Luminee Stadium allt ifrån 500-2000 Baht beroende på var i arenan man vill sitta. Vill man sitta på den så kallade ”ringside” så får man räkna med att betala 2000 Baht. När Lumpinee Staidum öppnades kostade biljetterna mellan 90 och 1000 Baht.

Man bör verkligen besöka en thaiboxningsarena och uppleva stämningen som är under kvällens alla matcher. Boxarna är laddade till tusen, deras tränare och manager är väldigt engagerad och de riktigt inbitna besökarna försöker göra sig en hacka genom att satsa pengar på boxarna i de olika matcherna. Det är livligt och högljutt men väldigt trevligt.

Leave a Reply