Siam Ocean World

Siam Ocean World i Bangkok

På det välkända Siam Square och under det pråliga köpcentrat Siam Paragon i Bangkok hittar man detta tvåvånings undervattenland som har en storleken av 3 olympiska simbassänger. Siam Ocean World är ett av de största i Sydostasien med djur från olika regioner över hela världen.

På Siam Ocean World kan man se en otrolig mängd färglada fiskar, rockor och andra spännande vattenvarelser. Det finns också möjlighet att åka en liten tur med en glasbottenbåt för att beskåda djurlivet. I anslutning till entrén finns det även en 4D-biograf som man kan besöka om man köper en biljett. Det som visas på biografen ändras med jämna mellanrum.
Ett besök på Siam Ocean World tar garanterat ett par timmar då det finns mängder med saker att titta på. Turen börjar i det som man kan kalla ”det underbara och underliga”. Här kan man se en imponerande samling av ovanliga och märkliga vattenvarelser så som Randig Grodfisk eller en gigantisk spindelkrabba.

”Deep Reef” har några av de mest fascinerande varelserna som lever bland reven på olika ställen i världens hav så som Fladdermusfisk.

På Siam Ocean World finns det även en ”damm” där man kan klappa de olika fiskarna och djuren som lever i dammen. Bland annat kan man stoppa ner handen för att känna på en sjöstrjärnas hud. Går man sedan vidare kommer man till en 270-graders undervattenstunnel.

Har man barn med sig är detta en fantastisk plats för dem med en mängd dagliga shower och tillexempel haj- och pingvinmatning. Det finns även en matningspir där man kan mata olika fiskar.
Siam Ocean World är ett perfekt ställe att tillbringa ett par timmar på, oavsett om man har barn eller inte.

Leave a Reply