Press "Enter" to skip to content

Shopping

Bangkok är inte bara Thailands huvudstad, det är hela världens shoppinghuvudstad och oavsett vilken budget du har när du reser kommer du att hitta massvis med saker att köpa med dig hem. Saker som är riktigt billiga i Thailand är till exempel kläder. Prisläget är generellt sett mycket lägre i Thailand än i Sverige, vilket gör att även saker som elektronik och märkesvaror är billigare i Thailand.

Köpcentrum

Tycker du att köpcentrum i Sverige är stora kommer du att få en chock när du besöker ett köpcentrum i Bangkok. Köpcentrumen här är enorma och förutom hundratals butiker finns det ofta hela våningar med restauranger och ofta biografer. Ett av Bangkoks större köpcentrum, och definitivt ett av de billigare, är MBK Center som har 2 000 butiker inrymda i en åttavåningsbyggnad. Här hittar du bland annat kläder, väskor, läderprodukter och elektronik till mycket förmånliga priser, MBK ligger centralt beläget vid hållplatsen National Stadium och är enkelt att ta sig till med skytrain. Tycker du att MBK känns litet och inte tillräckligt exklusivt är kanske Central World värt ett besök. Det är Thailands största köpcentrum och är betydligt större än MBK och har färre men större butiker. Hos Central World hittar du märkeskläder, allt du kan tänka dig inom mode, elektronik och till och med en skridskobana. Central World ligger i stadsdelen Phatum Wan.

I samma stadsdel, mellan MBK och Central World hittar du Siam Paragon, Bangkoks absolut lyxigaste köpcentrum. Här säljs enbart märkesvaror och alla kända designers har butiker i detta köpcentrum. Här har till exempel Versace, Chanel, Burberry, Louis Vuitton, Prada och Hermes butiker, och det är bara den första våningen. På den andra våningen har bland andra Aston Martin, Lotus, Maserati, Ferrari och Lamborghini butiker. Utöver detta går givetvis alla andra lyxmärken att hitta i detta köpcentrum, så som Rolex, Swarovski och Mont Blanc för att nämna några.

Pratunam

Är du ute efter modekläder, men inte har den budgeten som krävs för att handla hos Central World eller Siam Paragon, kan du köpa snygga kläder, original eller kopior av märkeskläder på marknaderna i stadsdelen Pratunam. Här finns en klaustrofobisk marknad med presenningstak där det går att hitta snygga billiga kläder och kopior av märkeskläder, ett större äldre köpcentrum med lite dyrare kläder samt Platinum Fashion Mall, ett köpcentrum i flera våningar, packat med små butiker som främst säljer kläder från lokala designers. Platinum är luftkonditionerat, men de andra marknaderna är det inte, så klä dig luftigt, ta med dig en vattenflaska och var beredd på att svettas när du besöker dessa marknader.

Chatutuchak

Är du ute efter riktiga fynd bör du besöka Chatuchaks helgmarknad. Ett område i norra Bangkok som är stort som en mindre stad och där det finns över 8 000 stånd och där du kan hitta allt. Du kommer dock inte att vara ensam på denna marknad, varje helg besöks denna marknad av cirka 200 000 shoppare.