Shopping i Bangkok

Att shoppa i Bangkok är för många att komma till himlen. I Bangkok kan du nämligen hitta i princip vad som helst oavsett vad du är ute efter, och det bästa – Till bra priser! I Bankok shoppar man på stora, lyxiga varuhus, ”vanliga” affärer och i de surrande marknadsstånden längs med gatorna. Givetvis lite beroende på vad man är ute efter. Det finns allt i från kända designers, till piratkopierade kläder, till unga lovande thaidesigners i klädesväg. Elektronik är också något man kan fynda i Bangkok om man är intresserad av det. Thailändska souvernier finns även det en mängd av överallt.

När man shoppar i Bangkok, dock inte på de allra lyxigaste varuhusen, ska man verkligen försöka pruta. Har man rätt inställning, är glad och trevlig och inte ger sig direkt kan man absolut få ner priset oavsett vad det är man köper. Och man betalar inte direkt några överpriser, inte ens för äkta vara, utan snarare tvärtom. Det mesta är ungefär hälftens så dyrt i Thailand och Bangkok som i Sverige.. det är ett riktmärke ungefär.
Som sagt, man ska försöka pruta. Och det gör man bäst genom att le och vara artig, kanske skoja till det lite och skratta med försäljaren.

Som vi tidigare nämnt så lär man hitta det man söker när man shoppar i Bangkok. Givetvis handlar det mesta om kläder då man kan få riktigt bra priser på olika märkerskläder. Elektronik nämnde vi också.. Men det finns även en hel del lokala saker så som thaisiden, pärlor och smycken. Ska man shoppa pärlor och smycken bör man vara lite påläst så att man vet vad det är man betalar för.

Le, skoja, pruta och shoppa loss under din tid i Bangkok på olika varuhus så som MBK, Siam Paragon, Siam Center eller på olika marknader så som Chatuchak, Patpong Nightmarket eller den flytande marknaden.

Leave a Reply