Press "Enter" to skip to content

Sevärdheter i Bangkok

Bangkok är Thailands huvudstad och det är en jättestad så självklart finns det massvis med sevärdheter. Fortsätt läsa så kommer du få en rad med tips för din nästa resa till Thailand.

Grand Palace

Är det första gången du besöker Bangkok är en tur till Gamla Stan ett måste. I Gamla stan hittar du den sevärdhet som lockar allra flest besökare i Bangkok, Grand Palace. Grand Palace täcker ett enormt område och består av mängder av olika byggnader, alla med en fantastisk arkitektur och många täckta av guld. Området innehåller inte bara palats utan också flera av de viktigaste templen i Thailand, bland annat Wat Phra Khaew, och Smaragd Buddhas tempel, som innehåller en magnifik buddhastaty utskuren ur ett solitt block av jade. På samma område hittar du också Wat Pho som är ett enormt tempelkomplex där ett av templen innehåller en 46 meter lång förgylld vilande Buddha. Detta område är så enormt att du bör sätta av åtminstone en halv dag för besöket, och en guidad tur rekommenderas om du vill förstå vad det är du tittar på.

Då detta är en av Thailands heligaste platser måste du klä dig propert när du besöker den. Du bör helst ha långbyxor och långärmat. När du tröttnat på Grand Palace med dess palats och tempel rekommenderas en svalkande kryssning på Chao Phraya floden med middag. Dessa kryssningar är mycket populära och bryggan de utgår från ligger nära Grand Palace.

Chinatown

Thailands största etniska minoritet är kineser och liksom många andra storstäder finns det i Bangkok ett Chinatown. Chinatown är definitivt värt ett besök, det är ett område som pulserar av liv, fyllt med marknadsstånd och streetfood av yppersta världsklass. Har du tur sammanfaller ditt besök med någon kinesisk högtid, för under högtider förvandlas Chinatown till något som bäst kan beskrivas som ett karnevalsområde. Under dagarna handlar detta område mycket om shopping och under kvällarna handlar det om mat. Här finns hundratals restauranger inrymda i gamla träbyggnader som serverar bland den bästa maten Thailand har att erbjuda. Har du tänkt att köpa ett guldhalsband, ett guldsmycke eller något annat av guld är Chinatown rätt ställe. I Chinatown ligger guldbutikerna tätt och priserna här är mycket bra.

Inomhus

Har du fått nog av den tryckande värmen, eller om ditt besök sammanfaller med de monsunlika regn som med jämna mellanrum sköljer över Bangkok, finns det gott om inomhusaktiviteter i Bangkok. Känner du ett fortsatt behov av kultur kan du besöka något eller några av Bangkoks alla museer. Andra sevärdheter du kan avnjuta inomhus är till exempel Sea Life Ocean World, som är ett jättelikt akvarium inrymt under ett av Bangkoks enorma köpcentrum, Siam Paragon. Sea Life Ocean World är hem åt fler än 30 000 fiskar och andra varelser, och här går det bland annat att på nära håll beskåda jättelika sandtiger-hajar. Själva köpcentret som inrymmer detta akvarium, Siam Paragon och dess cirka 250 butiker, restauranger och biografer är också väl värt ett besök. Här går det att tillbringa en hel dag om du skulle ha otur med vädret eller om värmen känns allt för tryckande. Andra populära inomhusaktiviteter är matlagningskurser där du kan lära dig att laga några av de populäraste thailändska maträtterna.