Nattlivet i Bangkok

Nattlivet i Bangkok är grymt. Det sägs att staden har det bästa nattlivet i världen – huruvida det är sant eller inte låter vi vara osagt.  Däremot kan vi hålla med om att det håller hög standard.

En vanlig föreställning kring Bangkoks nattliv är att det mesta handlar om Go-Go barer och Massageklubbar. Det har också ett rykte kring sig att vara stökigt och bråkigt. Att hävda att det inte är så vore att missleda. Dock erbjuder Bangkok ett nattliv som även är avslappnat, tryggt, njutningsfullt och väldigt roligt. Bangkok har blivit Asiens huvudstad vad gäller coolhet med sitt varierade nattliv av allt från trevlig levande musik och bra jazzklubbar till häftiga barer, trendiga klubbar och bra restauranger. Detta är egentligen så långt bort man kan komma från det tidigare rykte som staden hade kring sig om att vara sliskig och stygg.

Bild över Bangkok på kvällen.Ska man som turist i Bangkok utforska nattlivet finns det några saker man bör tänka lite extra på.

  • Flip-flop och shorts är inte alltid acceptabelt då de flesta nattklubbarna håller en hög klass. Inte ens på ställena kring Kaho San Road (som backpackers brukar hålla till vid) är det acceptabelt med flip-flop och shorts.

 

  • De flesta nattklubbar har en åldersgräns på 20 år, vilket innebär att man måste kunna styrka sin ålder på något vis. Någon form av Id-handling så som körkort eller id-kort är bra att ha med sig. Ibland kan det även funka med en kopia på sitt pass.

 

  • Är man känslig för hög musik kan det vara bra att ha med sig ett par öronproppar då det allt som oftast är alldeles för hög musik på nattklubbarna.

Leave a Reply