Lumpini Park

Lumpini Park i Bangkok

Lumpini Park i Bangkok är inte bara den äldsta och största parken i Bangkok. Det är också den mest berömda och populärsta parken i Bangkok. Det har blivit något av en lugn oas för lokalbefolkningen, Bangkoks lunga brukar man kalla parken. Hit kommer många thailändare tidigt på morgonen för att ta en joggintur runt den konstgjorda insjön eller för att utöva Thai Chi. Lumpini Park är en stor park med en yta på 140 tunnland, vilket innebär nästan en kvadrat kilometer.

Ingång till Lumpini Park i Bangkok

Lumpini Park har fått sitt namn efter Buddhas födelseplats i Nepal. Historiskt sett går det tillbaka till 1920-talet då Lumpini Park var en gåva från Rama VI till invånarna i Bangkok. Enligt den kungliga versionen var Lumpini Park ett utställningscentrum för thailändska hantverk och blommor.

En bild från Lumpini Park.

Till Lumpini Park kommer alla sorters människor, och som turist och besökare rekommenderas man att besöka parken antingen tidigt på morgonen eller sena eftermiddagen/tidiga kvällen. Det är då det är som mest rörelse.  Vill man känna sig  nyttig kan man alltid utnyttja ett av utomhusgymen eller delta i ett svettigt aerobicpass. Det är också fullt möjligt att hyra en liten båt och ”segla” runt på den konstgjorda insjön eller bara slappa på en filt i gräset och njuta av atmosfären.

Ett av utomhusgymen i Lumpini Park.

One Response to “Lumpini Park”

  • Alex Svensson:

    En fin park att gå omkring och titta i. Kanske inte så mycket att se egentligen men ändå. Avkopplande att komma bort från all trafik utanför parken

Leave a Reply