Flyg till Bangkok

Att flyga till Bangkok är inte speciellt krångligt. De flesta resebolag så som Ving, Fritidsresor, Appollo osv erbjuder färdiga paketresor i form av charter under större delen av året. Då är både flyget och boendet inräknat i priset. Allt är ordnat med transport till och från flygplatsen och man har i de flesta fallen även tillgång till guider som kan hjälpa en med olika praktiska saker så som vägbeskrivningar, utflykter, tips på restauranger och så vidare.

Reguljärt eller charter?

Vill man flyga reguljärt, som de flesta faktiskt gör när de ska åka till Bangkok och Thailand, går det minst lika bra. Reguljärt innebär att man bokar en flygstol på ett av flygen som tar en till Bangkok och sedan ordnar man med transporter, hotell och utflykter själv. Det låter något krångligare, men faktum är att det är hur smidigt som helst. Det finns en mängd olika flygbolag som flyger till Bangkok. Några exempel är Thaiairways, Quatar Airways, Austrian Airlines, Singapore Airlines, Air Berlin och Air China. Det finns säkerligen många, många fler bolag om man bara letar sig runt.

Bor man i Sverige är det egentligen enklast att bege sig till någon ”återförsäljare” av resor, så som Ticket eller Resia. Dessa ”bolag” har tillgång till alla flyg som avgår från skandinavien och kan på så sätt hjälpa dig att hitta rätt flyg till rätt pris. Kastrup/Köpenhamn, Sturup Airport/Malmö, Arlanda/Stockholm, Bromma/Göteborg är några av de flygplatser som har flyg som går till Bangkok.

Bilden på ingången till Suvarnabhumi International Airport.
Flygtiden varirerar!

Flygtiden till Bangkok varierar något beroende på vart man flyger ifrån och med vilket flygbolag. Det är inte alla som har direktflyg från utrikesflygplatsen till Bankok. Väljer man att flyga med Thaiariways från tex Köpenhamn kan man räkna med en flygtid till Bangkok på 10-13 timmar. De flyger oftast nonstop vilket gör att det inte tar så lång tid. Andra flygbolag man åker med där det ingår mellanlandning någonstans i Europa har resor som tar uppemot 20 timmar. Givetvis skiljer priset sig ganska mycket beroende på om man flyger nonstop eller inte.

Transport från Flygplatsen in till Bangkok.

När man väl landat i Bangkok har man landat på Suvarnabhumi International Airport. Det är den största flygplatsen i Bangkok och den öppnades den 28 september 2006 och är således en väldigt ny flygplats.  Det finns en mindre också som heter Don Muang Airport men den används idag bara till inrikesflyg.

När man landat på  Suvarnabhumi International Airport behöver man oftast ta sig därifrån (om man inte ska flyga vidare inrikes såklart). Enklaste sättet att ta sig till de centrala delarna av Bangkok är i dagsläget att ta en taxi. Direkt vid bagageutlämningen finns så kallad limosineservice, dessa bör man inte välja då de är dyra. Åker man ner ett par våningar hittar man de ”vanliga” taxibilarna med taximeter, dessa är ett mycket bättre alternativ. Givetvis är de kanske inte lika bekväma, men de kostar bra mycket mindre. För en vanlig taxi för två personer med bagage får man betala ca 400 THB för att åka de 40 minuterna det tar in till centrum. Är man fler får man en ”minivan” och dessa får man betala ca 1000 THB för. Ett enkelt och smidigt alternativ när man väl har landat och är lite småtrött efter den långa flygresan.

Från

Leave a Reply