Press "Enter" to skip to content

De bästa budgethotellen i Bangkok

Backpackers från hela världen sammanstrålar i Bangkok och de flesta besöker området kring Khao San Road och det är ett område i Bangkok som är väl värt ett besök.

Khao San Road

I detta område finns allt en ung backpacker kan önska sig. Resenärer från hela världen, en marknad där det mesta går att köpa, resebyråer specialiserade på backpackers önskemål, tatuerare, billiga restauranger och barer. Hela området har något av en hippiekänsla och här är det en ständigt pågående fest. Här går det också att hitta riktigt billiga hotell och många backpackers tävlar om att hitta det allra billigaste hotellet, helst utan luftkonditionering och eget badrum. I område finns det gott om hotell för under en femtiolapp per natt. Ett sådant hotell är Counting Sheep Hostel med rum från cirka 35 kronor/natt. Detta område lämpar sig bäst för resenärer under 25 år, är du äldre än så finns det bättre alternativ.

Rambuttri

Tycker du om den avspända atmosfären som Khao San Road har, men är trött på alla unga backpackers och det ständiga väsnandet från barerna, är Rambuttri Road ett bra alternativ. Denna gata påminner mycket om Khao San Road och ligger alldeles i närheten. Den delar därmed Khao San Roads excellenta läge, men har mer vuxna besökare och ett större inslag av thailändare. Här finns också en marknad som säljer ungefär samma saker som Khao San Roads marknad, här finns också resebyråer, billiga restauranger och massor av billiga hotell. Hotellen i detta område har högre standard än hotellen på Khao San Road och är något dyrare. Det är dock möjligt att hitta ett bra hotell i detta område för under 100 kr/natt och ett bra exempel på ett sådant hotell är Sawasdee House som erbjuder rum från cirka 75 kr/natt.

Chinatown

Den som besöker Bangkok med en liten budget och som vill kunna utforska så mycket som möjligt av staden och dess omgivningar är Chinatown det allra bästa stället att bo. Chinatown är i sig en trevlig stadsdel med massor att se och uppleva, här finns också riktigt bra och billiga restauranger och billiga och bra hotell. Chinatown har verkligen ett mycket bra läge. Beläget mellan järnvägsstationen och floden har Chinatown ett utmärkt läge för att ta sig vidare inne i staden med någon av alla de båtar som trafikerar floden och Bangkoks alla kanaler, och med tåg för resor till omkringliggande resmål som till exempel Ayhuttaya. Exempel på bra hotell i Chinatown är Hua Lamphong med bekväma luftkonditionerade rum, restaurang och som kostar cirka 100 kr/natt.

Chatuchak

Besöker du främst Bangkok som en bas för att utforska hela Thailand kan norra Bangkok vara ett bra alternativ. I denna del av Bangkok finns inrikesflygplatsen Don Muang, från vilken det går lågprisflyg till de allra flesta provinser i Thailand. Området kring flygplatsen har massvis av billiga hotell, och billiga och bra restauranger, men saknar något egentligt nattliv. Inte allt för långt från Don Muang ligger stadsdelen Chatuchak med dess enorma helgmarknad där allt går att köpa och i denna stadsdel finns det ett roligare nattliv. Här finns det också gott om lågprishotell från cirka 30 kr/natt, ett bättre alternativ är dock hotell som The Garden Place Bangkok som erbjuder rena, snygga och luftkonditionerade rum från cirka 100 kr/natt.