China Town i Bangkok

Många menar att Chinatown i Bangkok är ett måste under en vistelse i Bangkok. Det är en stadsdel i Bangkok som verkligen sjuder av liv. Till China Town åker man inte för att titta på fina monument och tempel utan till Chinatown åker man för att skåda de små gränderna, alla marknader och butiker, gatukök och restauranger. Det största utbudet av mat och shopping i Chinatown hittar man längs med Thanong Yaowarat och Thanong Charoen Krung som är pulsåderna i stadsdelen. Längs med Yaowarat hittar man en hel del guldbutiker. På kvällen tittar alla gatukök fram och bland dem kan man hitta fantastisk mat till superbilligt pris. Att sitta ner en stund och bara njuta av all röra på gatan är en upplevelse i sig.

Chinatown är som sagt ett väldigt livligt område, väldigt färgstarkt, packat med marknadsstånd och guldbutiker. På 1700-talet flyttade det kinesiska samhället hit från Rattanakosin (Old City) för att kunna fortsätta med sina egna traditioner och sitt religiösa bruk. Och det märks en tydlig skillnad på chinatown och resten av Bangkok, det är helt olikt. De som bor i Chinatown är i regel ättlingar till tidiga närinsidkare och har bott i Thailand i generationer och de ser sig i största allmänhet som thailändare. De flesta talar inte ens någon kinesiska längre. 

I Chinatown är det fortfarande ganska utbrett med narkotikahandel, prostitution och spel trots att det är olagligt i Thailand. Trots det märker man som turist inte av det speciellt mycket så att stöta på någon Go-gobar ska man inte förvänta sig om man besöker Chinatown.

One Response to “China Town i Bangkok”

  • Alex Svensson:

    China Town kan man gå och handla trevliga suvernirer. Tycker även att ni ska besöka några utav de restauranger som finns där. Serverar riktigt god mat.

Leave a Reply