Press "Enter" to skip to content

Bangkoks nattliv

De flesta svenskar som besökt Thailand beskriver ofta nattlivet som bestående av barer där feta medelålders män tittar på unga go-go dansöser. Det kan kanske stämma väl in på nattlivet i turistorter som Hua Hin eller Patong Beach i Phuket, och visst finns det red light districts även i Bangkok. Det finns gigantiska barområden vid Sukhumvit road, Nana Plaza och Soi Cowboy är exempel på sådana områden men vad gäller Bangkoks nattliv finns betydligt mycket bättre ställen att gå till. Bangkok är fullt av restauranger, barer och nattklubbar. Många barer har live band som spelar covers och barerna är i regel öppna fram till 01.00-02.00.

Khao San Road

Är du en yngre resenär med en begränsad budget är området kring Khao San Road ett utmärkt ställe att tillbringa kvällarna på. Här finns gott om billiga restauranger och hit kommer backpackers från hela världen. Har du precis anlänt till Thailand och planerar att resa runt i landet några månader är det här det perfekta stället att träffa andra resenärer och få tips om vart du bör åka och vad du inte får missa. I området runt Khao San Road finns det gott om billiga barer med live musik som stänger sent och där du garanterat kommer att ha roligt. Ett ställe som länge varit populärt är Brick Bar som är en rockklubb där coverband bland annat spelar Ska-musik.

Thong Lor

Något äldre resenärer med större budget känner sig nog mer hemma i Thong Lors nattliv än i nattlivet kring Khao San Road. Här är det gott om riktigt bra restauranger och här finns de allra trendigaste nattklubbarna i Bangkok. En bra start på en helkväll i detta område är en middag på någon bra restaurang och därefter drinkar på Octave Rooftop and Lounge, som är en takterrass med en svindlande utsikt. Färden går därefter vidare till Beam Nightclub där det spelas undergroundhouse och technomusik natten lång.

Riverside

För en lugnare mer romantisk kväll rekommenderas någon av restaurangerna eller barerna vid floden. Många hotell i detta område har takterrasser med barer och nattklubbar som är lite mer stillsamma än Thong Lors nattklubbar, här spelas det oftare cocktailjazz än undergroundtechno och miljön är avspänt elegant. Ett exempel på en sådan bar är Hiltons Three Sixty Lounge med utsikt över hela Bangkok och som är öppen till 01.00.

Thailändska barer

Vill du ha riktigt roligt under en kväll och en natt i Bangkok rekommenderas starkt att du går på en genuint thailändsk bar. Thailändska barer missas vanligtvis av västerländska besökare men de är dessa barer som är de allra roligaste i Thailand. Thailändska barer är oftast stora, riktigt stora, med plats för upp till ett par tusen gäster. En thailändsk helkväll innebär massor av mat, många, många olika rätter och mycket att dricka. På de thailändska barerna, eller snarare nöjespalatsen, avlöser olika rockband varandra under hela kvällen, varvat med dansnummer och stämningen brukar vara mycket hög fram på småtimmarna. Thailändare är i regel lite blyga och pratar ogärna engelska, men sent på kvällen brukar de bli mer pratsamma. Ett bra exempel på denna typ av nöjespalats är Tawandaeng German Brewery som finns på ett par tre ställen i Bangkok.