Press "Enter" to skip to content

Bangkoks lyxigaste hotell

Bangkok har massvis av hotell och i Bangkok går det också att hitta riktigt lyxiga hotell. Att bo på dessa femstjärniga hotell kostar bara en bråkdel av vad ett liknande hotell skulle kosta i Sverige eller i någon europeisk huvudstad så man kan unna sig ett lyxigt boende under besöket i Bangkok.

Riverside

Ett av de vackraste och mest romantiska områdena i Bangkok är flodstranden nära Gamla Stan. Här finns inte det nattliv andra områden i Bangkok erbjuder, inte samma shopping och inte samma enorma utbud av restauranger, men området har något många andra delar av Bangkok saknar, skönhet. Att utbudet av restauranger är mindre än övriga Bangkok innebär inte på något sätt att du behöver svälta, här finns ett stort utbud av högklassiga restauranger och det finns även några riktigt bra barer. Ett av de bästa femstjärniga hotellen i detta område är Shangri-La med sitt fantastiska läge alldeles vid flodstranden och rummen har en magnifik utsikt över floden. Shangri-La är dessutom inte särskilt dyrt, rummen här kostar från cirka 1 500 kronor/natt.

Downtown

Är du intresserad av det moderna Bangkok med dess skyskrapor och vill bo i en modern stadsdel rekommenderas områdena Ploenchit och Chidlom med dess blandning av ambassader, skyskrapor, enorma köpcentrum och lyxhotell. Till skillnad från Gamla Stan och Riverside finns här inte så många sevärdheter och till skillnad från till exempel Sukhumvit är inte utbudet av restauranger och nattklubbar speciellt stort här, men det finns ett tillräckligt stort utbud för att alla utom möjligtvis inbitna foodies. Aktiviteterna under dagtid i detta område är främst shopping och här handlar det inte om kopior av märkes prylar, här handlar det om originalen och shoppingen sker i lyxiga luftkonditionerade köpcentrum. I detta område går det att hitta några av de allra lyxigaste hotellen i Bangkok. Ett exempel på bra lyxhotell i detta område är det femstjärniga Okura Prestige Hotel med dess fantastiska utsikt över Bangkok och dess internationella restauranger. Rummen på detta hotell kostar från cirka 2 000 kr/natt, vilket måste anses som ett fynd.

Sukhumvit

Detta är Thailands längsta gata och den sträcker sig från centrala Bangkok ända till Pattaya. Sukhumvit är också Bangkoks absoluta centrum vad gäller restauranger och nattliv. Sukhumvit skär igenom staden och genom ett antal restaurang- och barområden, bland annat Nana med dess go-go-barer, men också genom området Thong Lor som blivit Bangkoks trendigaste område. I Thong Lor finns det inte många sevärdheter eller någon egentlig shopping, istället bjuds besökaren på de allra finaste restaurangerna och de allra lyxigaste och trendigaste barerna Thailand har att erbjuda. Ett bra ställe att bo på i detta område är det femstjärniga Bangkok Marriot Hotel 57, som trots dess lyx och dess läge har rum från under 1 500 kr/natt.

Pratunam

Är shopping din passion kan stadsdelen Pratunam varmt rekommenderas, här finns allt från lyxiga, köpcentrum där alla märkesvaror går att hitta, till kvava marknader där kopior av samma varor också går att hitta. Pratunam har dessutom massvis av bra restauranger. I denna stadsdel är Thailands högsta hotell, det 88 våningar höga Baiyoke Sky Hotel, det självklara valet med fantastisk utsikt från rummen eller från den roterande takterrassen och dess sju olika restauranger. Ett rum på detta hotell kostar från cirka 1 000 kr/natt.