Baiyoke Sky

Baiyoke sky hotel i Bangkok

Baiyoke Sky är Thailands högsta byggnad med sina 309 meter. I huvudsak används det som hotell men är även en väldigt populär turistattraktion.

Som turist kan man betala en summa för att få åka med i hissen som tar en till 84′e våningen där det finns en ”revolving view point”. En utisktplats som snurrar runt sin egen axel. Här kan man blicka ut över hela Bangkok både dagtid och kvällstid. På 77′e våningen hittar man hotellets observation deck. Här kan man med hjälp av stora kikare (som förövrigt kostar 10 baht att använda) också blicka ut över Bangkok, dock lite mer specifikt.

En modell av Baiyoke Sky - Thailands högsta byggnad.

Baiyoke Sky Hotel

På 20′e våningen hittar man hotellets Spa-avdelning. Här kan man betala för en skön massage, pedikyr eller manikyr, man kan också bada i utomhuspoolen. Spa-avdelningen erbjuder också ett fish-spa. Man sänker helt enkelt ner fötterna i ett akvarium med små fiskar som sedan gnager av döda hudceller under och på fötterna. Detta ska tydligen vara bra för cirkulationen och göra fötterna mjuka och fräscha. Det kanske krävs mer än en gång för att man ska märka resultat…

Fish-spa på 20′e våningen.

Fishspa

 

På 18′e våningen hittar man en liten driving range. Här kan man betala 40 baht för 40 golfbollar eller 100 baht för 120 bollar, låna en golfklubba och träna på sin swing samtidigt som man blickar ut över Bangkok. Det finns även en restaurng/bar där man kan beställa något uppfriskande att dricka eller något att äta om hungern börjar göra sig påmind efter allt swingande.

Driving Range på 18′e våningen.

Hotellet har också ett par olika restauranger som erbjuder lite olika mat. Som gäst på hotellet har man tillträde till alla restaurangerna utan större problem. Det kan dock vara en god idé att boka bord om man vill sitta på något särskild plats. Bor man inte på hotellet är det inte kört för det. Man kan helt enkelt boka bord och njuta av de fantastiska bufféerna som restaurangerna erbjuder. Att sitta vid ett fönsterbord och blicka ut över staden när det börjar bli mörkt och alla ljusen tänds och njuta av fantastisk mat är en upplevelse utöver något annat.

Fönsterbord på 78′e våningen.

Nedanför hotellet, ute på gatan, finns det mängder med shopping för den som är intresserad. Baiyoke ligger nämligen mitt i smeten. Det är även gångavstånd till alla de kända varuhusen MBK, Siam Center, Siam Paragon osv. Det enklaste är dock att ta en taxi. Det finns alltid taxi att tillgå utanför hotellet. Bara säg vart du ska åka så tar de dig dit.

Leave a Reply